Hoppa till sidans innehåll

Webinar om pängsättning vid skärmflygtävling

07 JAN 2021 14:01
På mångas begäran kör vi igen, så boka upp kvällen den 19 januari 2021 om du är intresserad av att lära dig mera om scoring vid skärmflygtävling.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2021 14:01

Vi har fått flera förfrågningar att köra en omgång till runt poängsättning vid skärmflygtävling, så boka upp kvällen den 19 januari för en repris. Denna gång kommer vi att dela upp webinariet i två delar, en teoretisk och en praktisk.

1. Poäng på tävling, kl:18.00 - 18.45

Detta innehåller en presentation om vad i en tävling som poängsätts i grova drag. Denna del passar även den som är intresserad av tävling och hur poängsättningen där fungerar även om den går lite djupare än vad som är helt nödvändigt för den enskilda piloten.

Varför vinner inte alltid den som är först i mål? Vad är det som poängsätts? Varför räknas viss poäng alltid bort på tävlingar?

Vad betyder alla olika termer och parametrar egentligen och hur påverkar dessa poängen?
Givetvis också hur man i teorin arrangerar ett tävlingsupplägg med poängsättning, och bra länkar för vad du behöver för att poängsätta utmaningen med polarna, ett klubbmästerskap, Sverigecup eller ett SM ( precis lika lätt, bara olika många piloter).

Utgångspunkten är ändå från poängsättarens perspektiv och en grund för del 2.

Alla är välkomna men som förberedelse har du ut mer av denna del om du förbereder dig och lär dig grunderna i hur en tävling går till.

Tänker man tävla i sommar så har man här möjligheten att lära sig mycket mer om poängsättningen.

Anmäl er till eventet här.

2. Scoring i praktiken, kl: 19.00-21.00

Detta har mer formen av en praktisk utbildning som kräver en del engagemang av deltagarna med en hel del knappande på sin dator.

Vi kommer att ha material (tracklogs, waypoints och ändrad pilotlista) från Sverigecup i Kittelfjäll 2017 från de 3 tävlingsdagarna där. Vi kommer att knappa in parametrar i FS, GPS dump, samt materialet från tävlingen och ta fram resultat för de 3 tävlingsdagarna och ett slutresultat.

Vår målsättning är att var och en får fram en egen individuell eller allmän "checklista" för scoring på en klubbtävling eller kompistävling, eller en Sverigecup tävling? Är inte så svårt, tycker du förhoppningsvis efteråt.

Materialet för den som vill vara med på den praktiska delen mailas ut, efter anmälan.

Vi försöker hålla det till max 8 deltagare på denna del, som är den praktiska genomgången så blir det lättare med frågor och inte så rörigt. Blir det fler så kan vi få köra mindre gemensam problemlösning och mer ledd problemlösning.

Ni som vill vara med på del.2 skickar intresseanmälan till This is a mailto link som återkopplar med inbjudningslänk och övningsmaterial.

Väl  mött, Emanuel Brodin, poängansvarig SC Kittelfjäll, och Bengt Pettersson, TK/SSFF

Skribent: Bengt Pettersson
E-post: Adressen Gömd

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.