Hoppa till sidans innehåll

Härkeberga Out-and-Return

11 MAJ 2017 11:20
Välkomna till Fenix tävling Härkeberga Out-and-Return som går av stapel i helgen 3-4 Juni.
Det handlar om att flyga så långt från fältet man kan, och sedan ta sig tillbaka igen, flygandes eller gående med utrustningen.
  • Skapad: 11 MAJ 2017 11:20

Reglerna är som förra året, return-bonusen är 20% (på total sträcka) men kompletteras med ett 50% avdrag på den sträcka som ev återstår till målet (om man inte gör sin return i tid).

Vår tanke är att denna tävling skall bli så lättadministrerad (och förhoppningsvis rolig) som möjligt. Vi kör vinschhelg på vanligt sätt med fältteam och de piloter som vill medverka i tävlingen (alla hoppas vi) loggar med gps (även under ev vandring) och laddar upp flygen till flightlog.org. M h a funktionalitet på paralogg.se räknas då en resultatsträcka fram för flygen (mer detaljer om det nedan) och resultaten uppdateras automatiskt.
Ingen tävlingsavgift, man betalar vinschdrag till fältteam som vanligt (75kr gäster, 50kr medlemmar, 0kr fältgruppsmedlemmar) och står i samma vinschkö...

Vi planerar att genomföra detta under Nationaldagshelgen 3-4 Juni, med 5-6:e Juni som reservdagar.

 Hoppas ni tycker att detta låter lika kul som vi ?

Läs mer på: http://fenixflyg.se/index.php/haerkeberga-oar-2017

Skribent: TK

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.