Hoppa till sidans innehåll

Årets Piloter 2016

15 MAJ 2017 20:27
Varje år delar tävlingskommittén ut pris till tävlingspiloter. Pristagarna 2016 redovisas här.
  • Uppdaterad: 01 JUL 2017 18:14

Årets tjej

Vinnare är Johanna Hamne (Åre) för sin excellenta insats under akro VM i Annecy, Frankrike. Johanna reste hem som 5:e bästa kvinna och har dessutom imponerat med sin XC- flygning under 2016

Årets nykomling

Johanna Lönngren tog en 2:a plats i SM i sportklassen samt slog två stycken nya svenska rekord 2016.

Deklarerad distans via upp till tre brytpunkter i Portugal 85,8km 

Fri distans via upp till tre brytpunkter 91,3km

Årets rekord

Stefan Rolén, piloten som snart inte längre kräver någon närmare presentation eller motivering. Resultaten talar för sig själva.

Fri distans 359 km,  Quixada, Brasilien

Fri distans via upp till 3 vändpunkter 361,8km Quixadà, Brasilien,

Årets piloter kommer att belönas med ett presentkort på flygsportsprodukter och dessutom görs en insättning i pilotens namn till Barncancerfonden.

TK delar dessutom ut prispengar till den pilot som blir först under året med att slå ett svenskt rekord. Under 2016 blev vi bortskämda med hela sju nya rekord, men vinnaren av prispengarna är Lars A Jonsson (Åre) som slog tog rekord i angivet mål 129,6km. För det belönas han med ett presentkort på flygsportsprodukter och dessutom görs en insättning till Barncancerfonden i pilotens namn.

Pristagarna uppmanas att ta kontakt med TK/SSFF för utdelning av priser!

Skribent: TK

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.