Hoppa till sidans innehåll

Två task på samma dag i Sverige Cup Kittelfjäll

09 JUL 2011 12:47
Igår flög man två task på en och samma dag i Sverige Cup Kittelfjäll. Efter totalt tre flugna task leder Olov Nydahl.
  • Skapad: 09 JUL 2011 12:47

Igår vaknade vi och tog en tidig briefing, 8.45. Det var risk för skurar mitt på dagen och ett tidigt heat skulle läggas. Vinden skulle också öka.

En bana på 37 kilometer lades med punkter runt Kittelfjäll och en triangel till Henriksfjäll och tillbaka. Det visade sig vara en svår uppgift, men några piloter tog sig ändå till Henriksfjäll (Olov Nydahl, Johan Sjöström, Jonas Svedberg och Emanuel Brodin) Den som lyckades bäst var Olov Nydahl, som tog sig tillbaka upp på Kittelfjället och flög en triangel på drygt en mil, men inte hela vägen i mål på grund av helt molntäckt himmel. Han landade strax efter klockan två.
Sedan kom solen tillbaka och det började bildas fina cumulus runtomkring. Plötsligt slog det oss... ska vi flyga ett heat till?
Sagt och gjort; efter att ha slängt i oss korv, köttbullar och annat matnyttigt så drog färden upp på berget igen. En ny bana lades. Den påminde om den första banan men lite kortare (27 kilometer). Kvart i fem öppnades fönstret och en halvtimme senare gick starten. Det blåste ordentligt nära bergskammen och Åke Larsson Snygg som låg bakom kammen på låg höjd fick problem, och landade med en två timmars promenad ner på baksidan av fjälllet som belöning.
Det var en rolig tävling där alla piloter hade koll på varandra och flög förbi varann om vartannat.
Det tog drygt 50 minuter för förste man att flyga i mål. Det var Olov Nydahl som lyckades med detta och han följdes av Johan Sjöström och Jonas Svedberg, Robert Eriksson, Emanuel Brodin och Hans Gustavsson.
Sex av åtta piloter i mål alltså. Det roliga var att två heat flögs på en och samma dag!

/Robert Eriksson

 

 

Totalt resultat i Sverige Cup Kittelfjäll efter tre tasks

1. Olov Nydahl 1576 poäng

2. Johan Sjöström 1508 poäng

3. Jonas Svedberg 1367 poäng

4. Emanuel Brodin 1277 poäng

5. Hans Gustavsson 990 poäng

6. Robert Eriksson 983 poäng

7. Åke Larsson Snygg 685 poäng

8. Ulrik Eriksson 538 poäng

Skribent: Marko Wramén

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.