Hoppa till sidans innehåll

SM flyttat till Portugal!

03 JAN 2016 12:03
BETALNINGEN ÄR ÖPPEN TILL SM I PORTUGAL
  • Skapad: 03 JAN 2016 12:03

SM flyttat till Portugal

Pågrund av strul med registrering till Nordic open (se hela förklaringen sist i meddelandet) så har TK valt att flytta SM till  Manteigas, Portugal. SM blir således i samarrangemang med British Open  9-16 juli.

Registreringen är öppen till tävlingen. Totalt tar tävlingen 130 platser. Betalningen öppnar inte förräns den 1 februari och fram tills dess kan man anmäla sig. Först till kvarn med betalning får sedan en plats. Läs noggrannt reglerna och betalningsinformationen.

NYHET: BRITISH OPEN HAR VALT ATT RESERVERA 75% AV PLATSERNA TILL BRITTISKA OCH SVENSKA PILOTER. BETALNINGEN ÄR ÖPPEN ENDAST FÖR OSS MELLAN 1-6 FEBRUARI, SEN ÖPPNAS DET FÖR ÖVRIGA PILOTER. Observera att om 75% kvoten fylls upp innan 6 februari öppnas betalningen upp direkt för samtliga internationella piloter.

 

Observera att det finns två British Open- detta gäller den i Manteigas, Portugal!

http://pgcomps.org.uk/?page_id=1462

FAQ

Kommer Nordic Open fortfarande vara comp1 klassad?

Ja

Kommer British Open i Manteigas / SM vara comp1 klassad?

Ja, men det är i den övre skalan av vad TK kan godkänna. Se till att ha god flygtrim och gärna SIV kurs (vilket vi förövrigt alltid rekommenderar vid tävling!). Tävlingsorganisationen är i princip den samma som vid Nordic open, men banläggningen kommer tyvärr inte vara lika nybörjarorienterad. Se till att du uppfyller British antagningsregler.

Får jag tillbaka mina pengar för Nordic Open om jag inte vill flyga den längre?

Om du har hunnit betala till Nordic Open och inte vill flyga den pga det inte längre är SM, så ska TK arbeta hårt för att ni ska få tillbaka era pengar.

Kommer Nordic Open forfarande vara Nordiskt Mästerskap?

Det har inte Nordic Hang- and Paragliding committée (NHPC) löst ännu. Återkommer med svar på den frågan.

Bakgrund

Vi har hamnat i en mycket speciell situation då anmälningen till 2016 års Nordic open öppnade för de personer som råkade se inbjudan på en Facebook-grupp. NHPC hade inte fått information om när registreringen skulle börja (trots förfrågningar) och hemsidan var inte publik. Innan arrangören hann informera de nordiska länderna eller maila till tidigare tävlande piloter i Nordic open, hade tävlingen 2016 blivit full. Det tog mindre än 10 timmar!

För Sveriges del innebar det att endast 13 piloter hann se, eller fick vetskap om detta och hann anmäla sig. TK blev informerad först dagen efter och då var det för sent.

Vi anser således att registreringen till tävlingen inte har blivit behörigt utlyst och att det vore osportsligt att ha ett SM under dessa omständigheter. Flera alternativ för att lösa problemet har diskuterats (plan A-F) och vi har hamnat i beslutet att ett samarrangemang  med British Open vore det minst dåliga i denna soppa.

TK kan inte mer än beklaga denna situation som vi inte heller kunnat påverka. Vi försöker nu istället göra det bästa av situationen.

Det positiva i detta är att tävlingen har blivit så populär och att det som NHPC jobbat hårt för de senaste åren har gett frukt. Dock måste NHPC bli självkritiska och styra upp hur registreringsprocessen ska gå till de kommande åren. Kanske måste vi införa kvoter mellan de nordiska länderna? Detta arbete lämnar vi dock till NHPC att fortsättningsvis diskutera.

 

/Jenny Person
TK-ordf

070-5656035 

Skribent: Jenny Persson

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.