Hoppa till sidans innehåll
Foto: Staffan Rolfsson PPC

Poäng Plockar Cup

18 JUN 2015 11:36
PPC, eller poängplockarcup, blir en allt vanligare klubbtävlingsform. En PPC är lätt att följa genom verktyget på paralogg.se och lämpar sig för tävlingar både inom PM och XC.
Gör som flera svenska klubbar och skapa er egen PPC!
  • Skapad: 18 JUN 2015 11:36

Klubben betsämmer själv hur många gps-punkter (turnpoints) som ska finnas med i cupen, samt vilken svårighetsgrad (poäng) de ska ha. Sen är det bara att ut och jaga poäng! Den som har flest poäng när tävlingen stänger vinner. Hur länge en tävlingen är öppen bestäms också av klubben.

paralogg.se får du även en analys av dina egna flyg, bara de är loggade på flightlog.org

TK har som intension att se till att det alltid finns en PPC vid varje Sverige Cup deltävling i Sverige. Då kan även de piloter som ännu inte har comp1 träna på att ta turnpoints eller sätta upp mål för sin flygning. Träningsformen lämpar sig för piloter på alla nivåer.

 

Frågor om paralogg.se eller PPC besvaras av Staffan Rolfsson, ansvarig för nybörjarfrågor inom TK. Kontaktuppgifter finns på hemsidan.

Skribent: Jenny Persson

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.