Hoppa till sidans innehåll

Landslagsuttagning på ranking 1 april

06 FEB 2013 12:16
Det svenska landslaget i distansflygning med skärm för 2013 kommer att tas ut enligt världsrankingen som gäller den 1 april 2013.
  • Skapad: 06 FEB 2013 12:16

Det meddelar tävlingskommittén efter att ha haft möte 5 februari 2013.

Landslaget tas ut av landslagsledaren och ordförande i tävlingskommittén. I år handlar det främst om vem som ska representera Sverige i VM i distans med skärm i bulgariska Sopot:

http://para-sopot2013.com

 

Här är rankingen just nu:

http://civlrankings.fai.org/?a=326&ladder_id=3&nation_id=214&ranking_date=2013-02-01&

 

 

Så här står det i reglerna om landslagsuttagningen:


Platserna i landslaget skall tas ut enligt gällande ranking (se 5), förutom den sista platsen i laget där landslagsledaren i samråd med TK-ordförande, eller SSFFs tävlingskommitté ifall landslagsledare saknas, kan frångå rankingordningen om man bedömer att specifika skäl finns att lagets resultat skulle gagnas av detta.
Uttagning skall ske efter senaste rankingupdatering senast tre (3) månader och tidigast fem (5) månader innan landslagsuppdragets startdatum. TK är skyldig att meddela vilket rankingdatum som kommer att gälla minst nio (9) månader innan landslagsuppdragets startdatum.
Piloter som tas ut till landslagsuppdrag skall tas från landslagspoolen i första hand. Om poolen ej är tillräcklig kan även andra piloter tas ut ifall de uppfyller övriga krav.
Uttagningen från poolen till ett landslagsuppdrag är normalt upp till landslagsledaren med stöd av SSFFs tävlingskommitte. I fall att landslagsledare saknas är ordföranden för SSFFs tävlingskomitté ansvarig för uttagningen.
Vid uttagning till landslagsuppdrag måste även piloten uppfylla FAIs krav för tävlingsdeltagande.

Skribent: Marko Wramén

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.