Hoppa till sidans innehåll

Första tasket på VM flögs idag

05 JUL 2011 23:32
Det blev ett snabbt task idag för de flesta och en av de snabbaste var Matts Eliasson som hade en genomsnittshastighet på 50 kilometer i timmen och var en av de första i mål. Han flög alltså mer än 150 kilometer på under tre timmar – Grattis! Också Magnus och Magnus kom i mål medan Anna landade 20 kilometer kort. Alla slog personbästa av olika slag.
  • Skapad: 05 JUL 2011 23:32

Resultaten är fortfarande inte klara, man räknar med en hel del luftrumsbrott eftersom banan gick förbi ett luftrum och under ett annat. Antagligen dyker de upp i natt, håll utkik på http://www.piedrahita2011.com/

 Som vanligt hittar du också information på Hypoxias nyhetsblogg och Hypoxias Facebooksida. Och lagledare Jenny bloggar på forumet.


Vad vi vet redan nu var att runt 100 av de 150 piloterna gick i mål. Den svåraste biten var att hålla sig i luften fram till startcylindern som låg 20 kilometer från take off, och sedan hänga kvar i den starka vinden och ta startcylindern i rätt tid. De som klarade det hade starka blåsor och rejäl medvind framför sig.

 

Missa inte att följa kommande task live på nätet här.

Skribent: Marko Wramén

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.