Hoppa till sidans innehåll

Flera nyheter på tävlingssidan

11 JUN 2011 13:20
I samband med Sverige Cup i Åre och Tallhed höll tävlingskommittén ett möte. Här spikades flera viktiga grejer – bland annat att det blir serieklass i SM och Sverige Cup samt när landslaget ska tas ut. Till hösten startar vi också på prov en distansliga för flyg gjorda utomlands av svenska piloter.
  • Uppdaterad: 06 FEB 2013 12:21

Alla detaljerna finns i protokollet från mötet, som du hittar här. Några av nyheterna i sammandrag:

 

• Ansökningsblankett till Swepool kommer snart att skickas ut samt läggas upp på förbundets hemsida. sista ansökningsdag är 31 augusti och uttagningen sker i september.

 

• Det blir serieklass i både Sverige Cup och SM, om det finns tillräckligt med piloter. Det tillämpades redan på Sverige Cup i Åre/Tallhed i början av juni. Fullständiga regler finns i protokollet från TK-mötet samt i de nya reglerna för Sverige Cup och SM som snart kommer ut. Nedan finns ett kort sammandrag:

Öppen klass omfattar samtliga skärmar godkända enligt FoD
Serieklass omfattar alla skärmar klassade A till D
Serieklass C (sport) omfattar alla skärmar klassade A till C
Serieklass A-B (fun) omfattar alla skärmar klassade A eller B
Öppen klass ska alltid finnas och den totala vinnaren och SM-mästaren utses i öppen klass.

 

• Landslagsuttagningen baseras på den FAI-ranking som publiceras 1 maj 2012. Uttagningen sker under maj, dock senast siste maj.

 

• Till hösten startar TK en distansliga för flyg gjordas utomlands av svenska piloter. Det blir ett prov, blir det uppskattat fortsätter vi. Utlandsligan kommer troligen att läggas på www.xcontest.org

Skribent: Marko Wramén

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.