Hoppa till sidans innehåll

Protokoll 2015-06-17


Protokoll TK möte 17 Juni 2015

 

Närvarande SKYPE:  Lelle Jonasson, Jenny Persson, Magnus Österberg, Magnus Eriksson, Cecilia Granerot, Staffan Rolfsson

Frånvarande:  Pål Hammar Rognöy

 

 • World Air games i Dubai.
  Pål, Emil Selin & Mikael Kjellman finns på listan av piloter som kan bli uttagna till WAG. 25 piloter av 42 kommer att tas ut efter världsranking. Vi håller tummarna!

 • Olympisk sport 2020?
  Skärmflyg XC och pricklandning finns med som kandidat för sommar OS 2020!

 • SM XC, Acro och PM
  - 26 svenska piloter är anmälda till XC-SM.
  - Riksmästerskap PM 2015 saknar ännu arrangör. Brev har skickats till klubbar med frågan om någon kan arrangera tävlingen. Ännu ingen respons.

 • Disciplinärenden
  - Jenny informerade om diciplinärende #1-2015.
  - Ett nytt diciplinärenden har öppnats av SSFF mot en pilot som flugit cat.2 tävlingar utan varken comp 2 behörighet, eller FAI licens.

 • Budget
  - Ifall PM-RM inte blir av frigörs budget för andra PM aktiviteter. Lelle listar möjliga alternativ. Möjligen kan Boden klubben anordna en enklare tävling som vi kan stödja.

 • Jury till Nordic Open
  - Arrangörer för NM vill ha en representant utsedd från varje land till jury, som sammankallas i fall protester ska avgöras. Magnus Österberg utsågs till Sveriges representant.

 • Comp1/2 & acro. Behörigheter, licenser eller sportlicens?
  - I det nya licenssystemet finns ej någon licens/behörighet för comp eller acro. För acro finns ett kontrollsystem för nya inom tävling, då de måste flyga upp för en dommare innan första tävlingsheatet. För xc tävling ser det annorlunda ut. TK förde diskussioner om hur vi skulle vilja ha det i framtiden, men bordlade diskussionen till efter sommaren.

 • Fredriks Ahls:s & Lars Falkenströms  rekordflyg
  - Två rekordansökningar för ej deklarerad distans via tp har inkommit: Lars Falkenström 96,3 km, Fredrik Ahl 112,8 km. Lars flög sitt rekord och ansökte först, men Fredriks kommer vara det enda som skickas till flygsport för slutligt godkännande (om inte ytterligare ansökningar inkommer innan nästa FS möte).
  Rekorden sattes i en ny klass, vilket inte omfattas av prispengar för årets första rekordflyg som slår ett befintligt rekord, så dessa är fortfarande tillgängliga.


 • Red Bull X-alps 2015
  - Erik Rehnfeldt blir förste svensk att delta i tävlingen. Erik sponsras av SSFF och TK.

 

 

Mötet avslutas 

Uppdaterad: 12 FEB 2017 20:39 Skribent: Jenny Persson

 

hypoxia.se 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.