Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


Börja Skärmflyga

Ta först kontakt med någon av våra godkända instruktörer och anmäl dig till en nybörjarkurs. Innan du påbörjar kursen måste du ha betalt in vårt "Take Off Kit" som består av en försäkring, medlemskap i SSFF och utbildningsboken "Lär dig flyga skärm"
Ta med kvittot och kursboken till din kurs. Take-off kit löser du här.

Skapa elevkort digitalt på vår PilotPortal

Försäkringar

Olycksfallsförsäkringen STANDARD börjar gälla så fort du gjort din "Take Off Kit" inbetalning. Det är en ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring som ger dig ett bra skydd för flygning i Norden. 

Vill du veta mer om vad våra försäkringar täcker och inte täcker läs mer om försäkringar här

Uppgraderar din försäkring gör du enkelt via SSFF webshop som du finner här.

Det ingår i alla alternativ en obligatorisk ansvarsförsäkring som vi enligt lag är skyldiga att ha då vi skärmflyger.

Utbildnings- & säkerhetskommitté

Ansvarig för utbildning och säkerhet inom skärmflygsverige är förbundets styrelse. Utbildnings- & säkerhetskommittén handlägger de flesta frågor på delegation från Transportsyrelsen.

USK består av:
USK ordförande
Riksinstruktör
Ordf. Paramotorkommittén

Kontaktuppgifter finns på styrelsesidan 

Olycks-/incidentrapporten hittar du här...

Förutom USK är instruktörerna en mycket viktig grupp som samlas varje höst i ett seminarium och diskuterar viktiga frågor.

Förbundet har delegerats visst ansvar gällande säkerhet, tillsyn och licenser gentemot Transportstyrelsen (tidigare Luftfartsstyrelsen), som är statens tillsynsmyndighet för flyget. De kontrollerar att all flygning sker enligt de Bestämmelser om civil luftfart (BCL) som utfärdats för skärmflygning.

Uppdaterad: 08 SEP 2022 22:23 Skribent: Kansli

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.