Hoppa till sidans innehåll

Skärmflygsolycka utanför Örebro

30 JUL 2022 18:59
Uppdaterat 2022-10-05 Under gårdagskvällen, fredag 29 juli, skedde en skärmflygsolycka med paramotor. Senare under natten avled piloten av skadorna.
  • Uppdaterad: 30 JUL 2022 18:59

Mannen i 55-årsåldern tillhörde Örebro Paramotorklubb med licensbehörighet PM1. Anhöriga och klubben är underrättade. Våra tankar går till mannens familj och anhöriga.

SSFFs styrelse har startat en utredning av olyckan tillsammans med ordförande för Örebro Paramotorklubb, Henric Höggren. Vi har fått information om att mannen hamnade i vattnet vid Kvismare kanal utanför Örebro. Piloten blev undsatt av privatpersoner på plats och därefter förd till sjukhus men tyvärr gick hans liv inte att rädda.

För mer information kontakta Henric Höggren som står som kontaktperson för olyckan eller mig i form av USK ordförande.

Tänk på flygsäkerheten och flyg gärna i sällskap med andra piloter. Ta lärdom av varandra och dela med er av era erfarenheter och flyg med god marginal.
Det känns tryggare att stå på backen och längta upp än att vara i luften och längta ned.

/Styrelsen genom USK Ordförande Lotta Vikingsson

Kort haverirapport, 2022-10-04

Pilot utan medicinska brister enligt preliminära obduktionsrapporten. Det fanns inga andra piloter, vad vi kunde se på filmen, i närområdet som kunnat påverka händelseförloppet. Inga tekniska fel på utrustningen funna. Hjälmkamera visar på väldigt låg höjd över vatten med påföljande kontakt. Motor hade en jämn gång och svarade bra enligt filmen.

Tyvärr blev utgången tragisk trots bra insats av flygkompisar och snabb respons av blåljuspersonal.

Flyg försiktigt och tänk er för.

/Teknisk chef, Lennart Jonasson

USK ordförande, Lotta Vikingsson

Skribent: Emma Wass
E-post: Adressen Gömd

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.