Hoppa till sidans innehåll
Foto: Björn Hårdstedt Separation

Verksamhetsboken godkänd

26 MAR 2015 16:53
Transportstyrelsen har meddelat att de inte har något att erinra mot vårt nya Verksamhetshandbok med det nya licenssystemet. Nu jobbar vi på för att det nya regelverket ska kunna träda i kraft 1 maj.
  • Skapad: 26 MAR 2015 16:53

En hel del återstår, men det är hanterbara saker.

Nya elevkort har tagits fram och ska processas av USK i påskhelgen.

Övergångsbestämmelser kommer att skrivas som gör det så tydligt som möjligt vad som gäller i glappet mellan olika "generationer" av licenser. Till exempel så blir det troligen så att man med gamla P1 + termikkurs får flyga som "ny" Pilot 1. Men vi kommer inte att hålla på med en massa pappersbyråkrati med det här, utan alla piloter och instruktörer kommer att få veta vad som gäller och sedan med omdöme hantera övergångstiden.

Värsta nöten att knäcka blir utbildningsmanualerna. Men även där ska vi kanske kunna hitta något slags Columbi ägg som gör processen hanterbar. Saken är ju den att utbildningsmanualerna aldrig varit kompletta, och de är dessutom enormt olika skrivna.

Kursernas innehåll förändras med nödvändighet. Vi kommer att gå ut med detta till alla instruktörer under april. Vi tror inte att det i praktiken blir några svårigheter.

Hurra och kollektiv ryggdunk till alla som varit med i projektet som nu är i hamn så här långt!!!

Skribent: Björn Hårdstedt

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.