Hoppa till sidans innehåll

Vår försäkring och dess villkor

07 JUN 2020 00:36
Vår försäkring baseras på att vi följer, vid var tids, gällande lagar, regler, avrådan, föreskrifter och rekommendationer från förbund och myndighet.
  • Skapad: 07 JUN 2020 00:36

Att brott mot lagar och regler får en starkt negativ påverkan av försäkringen är ju ganska givet, men hur är det med avrådan, föreskrifter och rekommendationer?

Jo, att inte följa avrådan, föreskrifter och rekommendationer påverkar också försäkringsskyddet negativt och man riskerar att få reducerad ersättning.

Vi är ju vana att styra våra skärmflygresor utifrån myndighets avrådan till andra länder, här är det UD som är ansvarig myndighet. Vi är inte är förbjudna att resa, men vi är medvetna om att vår försäkring inte ger fullt skydd i och med avrådan och vi får teckna extra försäkringar.

UD’s avrådan till olika länder förändras med tid beroende på situation och risk och detsamma gäller om någon annan myndighet får uppdraget av vår regering att ställa föreskrifter och rekommendationer på grund av en uppkommen situation och risk.

Det är precis detta som hänt de senaste månaderna när Folkhälsomyndigheten fått regeringens uppdrag att, under en tid, ställa nödvändiga föreskrifter för att möta en uppkommen risk i form av Covid-19, som vi medborgare förväntas följa för att man inte ska tvingas till hårda förbud och regler.

Vår försäkring fungerar lika vid Folkhälsomyndighetens förskrifter som vid UD’s avrådan för vissa länder och så länge vi följer restriktionerna är vi fullt försäkrade.

De senaste dagarna har myndigheterna lättat på föreskrifterna och vi har fått en större frihet att röra oss igen, men i morgon kan det uppstå en ny situation med en annan myndighet som föreskriver begränsningar och som vi förväntas följa och som reducerar vårt försäkringsskydd om vi väljer att inte göra det.

Skribent: Styrelsen
E-post: Adressen Gömd

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.