Hoppa till sidans innehåll

Termikprognosen öppen igen

24 APR 2011 20:20
Nu är termikprognosen tillgänglig för SSFFs medlemmar igen. Det är Flygsportförbundet som gått in och tagit en del av kostnaden men tyvärr är inte alla nordiska förbund med och betalar varför prognosen inte kommer finnas tillgänglig utan login.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2017 15:48

Det råder lite olika åsikter om hur öppet termikprognoserna ska ligga i år. För närvarande är det Sverige och Norge som finansierar prognoserna (det är inga jättestora pengar), men då inte alla nordiska förbund vill vara med att dela på kostnaden, så det kan ta ett tag innan alla länkspärrar tas bort så att prognosen kan bäddas in helt öppet på klubbarnas sidor.


Att nå prognoserna är dock inget problem, men tillsvidare får man logga in via SMHI:s sida och därför finns både länk och lösenord publicerat på SSFFs medlemsforum. Lite klumpigt kan tyckas, men man kommer i alla fall åt dem.


Det pågår ett ständigt utvecklingsarbete med prognoserna, och de kommer eventuellt att få fler vindnivåer i framtiden, bland annat för att för att passa ballongflygning bättre.

Skribent: Lars M Falkenström

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.