Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsseminarium

18 FEB 2011 22:50
För första gången träffades tävlingstränare på ett gemensamt seminarium på Bosön på lördagen den 11 februari. Det var piloter med olika bakgrund och från olika delar av landet, men med ett distinkt tävlingsintresse gemensamt.
Det diskuterades givetvis bara tävling under dagen. Detta underbara som passar alla.
  • Skapad: 18 FEB 2011 22:50


På agendan stod egentligen främst att komma överens om ungefär hur tävlingsutbildningarna skall se ut framöver. Trots så mycket tävlingserfarenhet och kunskap i så många individer så fördes en mycket bra och konstruktiv diskussion under hela lördagen. Kansliet genom HP Fallesen deltog och fick svara på frågor.


Det material som tagits fram av Magnus Österberg, Cirrus, gicks igenom och omarbetades litegrann. Stort tack till Magnus som lagt ner stort arbete i att ta fram detta material till samtliga tävlingstränares glädje.

Efter detta har alltså samtliga tävlingstränare ha ett gemensamt material att utgå från. Innehållet har genomgående ett tydligt fokus på säkerhet .

Tanken är nu att vi kan få ut en kalenderplan för när samtliga tävlingtränare erbjuder comp-utbildningar inför och under säsongen 2011. Mer information om utbildningskalender senare.


Samtliga tävlingstränare finns listade under fliken ”licens och utbildning” och sedan ”tävlingstränare”. De är nu 17 stycken till antalet med en spridning från Glidflygarna (Norrbotten) i norr till Frisksportarna (Småland) i söder.
Vi tävlingspiloter ser nu fram emot att inspirera och dela med oss av vår kunskap och våra erfarenheter till andra piloter.
Stort tack till samtliga tävlingstränare som bidrog till arbetet och vi ser nu fram emot en spännande tävlingssäsong 2011.

Skribent: Emanuel Brodin

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.