Hoppa till sidans innehåll
Outreturn

Succé för Åre OutAndReturn

01 MAJ 2012 23:58
För första gången i svensk skärmflyghistoria har en hike and fly-tävling organiserats i Sverige och den 29 maj genomfördes den i Åre under minst sagt strålande förhållanden.
  • Skapad: 01 MAJ 2012 23:58

Förutsättningarna för de 28 deltagarna var enkla men tuffa: med start från Åre torg skulle de flyga och gå så långt som möjligt och sedan ta sig tillbaka till starten inom tio timmar.
Sällan har det flygits så många kilometer i Åre under en och samma dag och det blev till slut instruktören Martin Annsberg som knep förstaplatsen med nära fyra mil totalt, tätt följd av organisatören för hela tävlingen, Fredrik Gustafsson. På tredje plats hamnade norrmannen Lars Gjelten från Trondheim.

Fredrik, som naturligtvis var glad för andraplatsen, var nog ändå nöjdare med att tävlingen blev en sådan klockren succé. För trots att vissa av piloterna drabbades av fotblåsor stora som pingisbollar, så var den allmänna uppfattningen bland deltagarna att Fredrik Gustafsson och Lasse Nilsson i tävlingsledningen gjort ett kanonjobb. Så räkna med att Åre OutAndReturn kommer tillbaka 2013.

Mer detaljer om tävlingen kommer i nästa nummer av Hypoxia.

Skribent: Lars M Falkenström Foto: Jonna Sture

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.