Hoppa till sidans innehåll

Styrelsemötet 5 december

06 DEC 2010 14:14
På söndagen den 5 december träffades den nya kanslichefen HP Fallesen, Emanuel Brodin, Pär Jönsson, Håkan Polanik och Sune Cullberg för att hantera de senaste ärendena och för att påbörja förberedelserna inför årsmötet den 12 mars 2011.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2017 15:48

Först drog HP ekonomi och budgetutfall och det ser bra ut för det gångna året och för närvarade finns till och med ett överskott. Anledningen till det är kanske inte lika positiv ur verksamhetsperspektiv då det helt enkelt beror på att vissa budgeterade poster inte har utnyttjats. Dit hör till exempelvis Sverige Cup. Men förhoppningsvis blir det mer tävlingar nästa år. Redan nu planeras bland annat SM i Kittelfjäll, men då datumet i Norrskens ansökan krockar med VM så kommer det förhoppningsvis in en ny ansökan.

 

När det gäller akro som kommer Nordiska mästerskapet att hållas i Åre. Pål Hammar Rognöy har även ansökt om att få arrangera SM i akro i Åre vilket styrelsen biföll.

Kansliets öppettider

Det nya kansliet håller på att ta form och snart går en släpkärra från Falköping med SSFFs alla handlingar till Stockholm. Även en ny top-of-the-line licensbrickemaskin är införskaffad med extrafunktionen att brickorna lackas för att göra texten beständigare.

 

Tills kansliet är helt etablerat är det Sune Cullberg som trycker brickorna, så det är bara att logga flygtiden och betala avgifterna till klubben så kommer just din bricka för 2011 som ett brev på posten.

 

Från och med 10 januari kommer kansliets telefontid att vara mellan 9-12 måndag till torsdag, samt kvällstid på onsdagar mellan 18-20.

 

Kansliets nya kontaktuppgifter blir:

 

Telefon: 08-234 123

 

E-post: This is a mailto link

 

Revidering av FoD

Som en trevlig julsysselsättning kommer var och en i styrelsen att få några kapitel var i FoD att korrekturläsa och revidera för att den sedan ska kunna klubbas av Transportstyrelsen. Samtidigt finns det ju två delegeringar från Transportstyrelsen - en till SSFF och en till Svenska Paramotor Förbundet (SPF) där det finns betydande skillnader mellan regelverken. Styrelsen förmodar att TS vill se över det varför tidpunkten för ratificeringen av nya FoD kan komma att påverkas. Senaste budet är att det kommer att ske någon gång i juni 2011.

 

Överskattning av flygtid

Inför årets flygloggsredovisning kan styrelsen konstatera att det finns piloter som registrerar flygtid som vida överstiger vad som kan tänkas vara rimligt. Enligt nuvarande statistik flyger den genomsnittlige svenske piloten 20 timmar per år och då är ALLA licensinnehavare inräknade.

 

Medvetet eller omedvetet felaktigt förda loggböcker saboterar inte bara statistiken, det kan också innebära en säkerhetsrisk - i synnerhet när det gäller de hundratalet tandempiloter som finns i Sverige. Därför kommer styrelsen att se över om vi ska införa obligatorisk flygloggning via exempelvis Loggboka för de som har högre licenser.

 

Förbundets hemsida

Många har haft synpunkter på förbundets hemsida och styrelsen är väl medveten om dess begränsningar. Det finns fortfarande en del fördelar med att hänga samman med flygsportförbundet och Idrottonline men styrelsen genom Emanuel kommer ändå att undersöka möjligheterna att skapa en bättre och mer effektiv hemsideslösning.

 

Ny riksinstruktör

Efter instruktörsseminariets förslag beslutade styrelsen att välja Ori Levin till ny riksinstruktör. Han efterträder Andreas Hedström som numera flyger helikopter på Grönland. Det är styrelsen uppfattning att Ori är en mycket kompetent efterträdare och önskar honom lycka till i sin nya roll.

 

PM-tandem

Den PM-tandemlicens som styrelsen har arbetat fram är fortfarande inte helt klar utan revideringen fortsätter. Under alla omständigheter kommer den dock att träda i kraft under 2011.

 

Avgående ledamöter

Avslutningsvis så har styrelsen tackat HP Fallesen som efter 19 år i SSFFs trogna tjänst lämnar styrelsearbetet för att istället ägna sig åt kansliet. Även Lars-Olov Schön har på egen begäran lämnat styrelsen på grund av tidsbrist.

 

Årsmötet

Nästa styrelsemöte är den 6 februari och styrelsen vill även påminna om årsmötet den 12 mars. Valberedningen består av Fenix, Norrsken och FSG där Fenix är sammankallande.

 

Du som vill lämna förslag på förändringar - glöm inte bort att motioner ska komma från klubbarna och inte från enskilda piloter. Motionerna ska skickas till kansliet före den 31 januari.

 

God Jul och ett Gott Nytt Flygår!

 

önskar

 

SSFFs styrelse

Skribent: Lars M Falkenström

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.