Hoppa till sidans innehåll

Remiss förnyat licenssystem ute nu

11 OKT 2012 14:10
I dagarna har remissförslaget till förnyelse av licenssystemet skickats ut till samtliga klubbar och instruktörer. Remisstiden går ut torsdag 15 november. Remissvaren kan mejlas in till kansliet på This is a mailto link. Läs mer om remissförslaget här.
  • Skapad: 11 OKT 2012 14:10


SSFF styrelse har fått i uppdrag av Årsstämman att se över nuvarande licenssystem. Det har framkommit kritik mot nuvarande licenssystem med motiveringen att det är för komplicerat och innehåller för många kurser vilket medför att det tar lång tid och blir dyrt att ta sig upp till Pilot 2. Det har även framkommit önskemål att försöka få till ett licenssystem med färre hinder och som kan anpassas efter piloternas geografiska förutsättningar och det sätt piloterna vill flyga på.

USK under ledning av ordförande Ori Levin har under året arbetat hårt och kan nu presentera ett förslag som ni ute i klubbarna nu får möjlighet att kommentera innan det förhoppningsvis kan godkännas av SSFF styrelse.

Styrelsen önskar remissvar inkommet till kansliet senast tordag 15 november.

Vi önskar remissvar från klubbar och instruktörer. Såväl positiv som negativ kritik är välkommen.

Om negativ kritik framförs önskar vi attden är konstruktiv och gärna åtföljs av konkreta förslag till förändringar. Bifogat finner ni förslaget som vi hoppas ska vara tydligt och förståeligt.

Har ni någrafrågor så vänder ni er till Ori Levin på tel. 0708-263376

För att se hela remissen klicka här

Skribent: Hans-Peter Fallesen

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.