Hoppa till sidans innehåll
Paramotor

Registrering av motorskärmar

11 SEP 2011 18:02
All flygning med paramotor skall ske med godkänd registreringsmärkning i motorskärmen, enligt Luftfartsstyrelsens författning (2007:44) om flygning med skärm. Registrering sker genom siffermärkning i skärmen.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2017 15:48

Nu har vi sjösatt vårt nya register för PM skärmar. Det nya är att skärmar som registreras får ett unikt nummer som består av en bokstav och fyra siffror som sen följer skärmen hela dess livslängd. Således behövs inga siffror ändras i skärmen vid ägarbyte utan man fyller i blanketten (länk nedan) med den nye ägarens uppgifter och skickar in till kansliet.

 

Ni som redan flyger omkring med ert licensnummer i skärmen kan fortsätta med det om ni så önskar. Den dag ni eventuellt säljer er skärm kan ni antingen ta bort siffrorna, eller hellre fylla i blanketten så skärmen får sitt nya permanenta nummer. Ni som vill använda er skärm för PM flygning men idag inte har något nummer i skärmen har två alternativ. Antingen så fyller ni i blanketten och får ett permanent nummer till skärmen eller så märker ni er skärm med ert licensnummer.

 

Klicka här för att komma till PM-sidan och registreringsdokumentet.

Skribent: Lars M Falkenström

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.