Hoppa till sidans innehåll

Rapport från uppstartsmöte med Transportstyrelsen i Norrköping 10/11.

18 NOV 2010 10:48
Representanter för SSFF, Hängflygförbundet och Fallskärmsförbundet samlades hos Transportstyrelsen i Norrköping.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2017 15:49

TS kom med en rejäl delegation bestående av chefen för Sektionen för allmänflyg Magnus Axelsson, flygtekniske inspektören för våra grenar,Peter Winberg , flyginspektörerna Magnus Lundin och Bernt Kolm, operativa inspektören för våra grenar, Barbro Holmqvist, handläggaren för haverier/tillbud, Margareta Andersson och juristen Ulf Wallman.

SSFF representrades av Pär Jönsson, Sune Culberg, Jocke Ringvide, Pelle Linnstrand och HP Fallesen.

"Omstart" av samarbetet med förbunden

Tanken med mötet är att TS nu vill göra en "omstart" vad beträffar kontakter och samarbete med våra förbund.
Mötet hölls i en positiv och hjärtlig stämning som bara "hettade till" då texten i vårt delegationsbeslut angående "fattande av negativa beslut" kom på tal. Samtliga förbund var rörande eniga om att skrivelsen är helt tokig. Efter diskussion så visade det sig att TS tolkning av skrivningen (ska endast gälla indragning av kompetensbevis) är helt annan än vår tolkning (gäller samtliga negativa beslut som rör vår delegation) och inför nästa avtal lovar TS att se över och förtydliga denna formulering.

Mötet var inte så mycket inriktat på detaljer utan var mer av ett informationsmöte där vi i förbunden presenterade våra sporter och organisationer och där TS fick presentera sina nya ambitioner runt vårt samarbete samt våra nya kontaktpersoner.

TS gör verksamhetskontroller under 2011

Barbro Holmqvist meddelade att under 2011 kommer hon att påbörja verksamhetskontroller hos oss med att fysiskt besöka vårt kansli och gå igenom våra handböcker och manualer. Dessa verksamhetskontroller kommer sedan att vara kontinuerligt återkommande med 2-års intervaller.
Blir således en "rivstart" för mig på nya kansliet :-)

Kanslichefen

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.