Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pernilla Hammar Rognoy NM Acro 2014

Pål vann guld i Acro-NM

31 JUL 2014 08:47
Pål Hammar Rognøy slog till igen och kammade hem guldmedaljen i nordiska mästerskapet i acro. Tävlingen avgjordes i norska Bygland där radarparet Pål och Emil Selin satte norrmännen på plats och tricksade sig upp på pallen bägge två.
  • Skapad: 31 JUL 2014 08:47

Det var inte helt frivilligt som Emil Selin, Pål Hammar Rognøy och Pernilla Hammar Rognøy satte sig i bilen för att köra de hundra milen till norska Bygland för att delta i nordiska mästerskapen i acroflygning.

Pål och Emil för att representera det svenska landslaget och Pernilla för att agera domare. Ja, Sverige har faktiskt en av de internationellt sett mest erfarna seniordomarna som är den högsta domarklassen inom acrotävling.

 

Emil startar

Emil Selin svingar sig upp i det blå med hjälp av båtvinsch.


Efter 15 timmars bilkörning blev det start direkt. Vinschbåten tog dem up till 1000 meters höjd och sedan skulle de utföra det grundprogram som domarna bestämt på förhand. Om det var tricket, stressen eller tröttheten efter resan som gjorde att Emil inte kunde leverera i första omgången är oklart. Men han flög dåligt och hamnade på 7e plats samtidigt som Pål flög något bättre och kunde vinna omgången. Men sedan vaknade Emil och efter fyra omgångar hamnade både han och Pål på prispallen.

Guldet gick till Pål, silvret till Emil och bronset till norrmannen Rolf Dale.

 

Fler bilder och samtliga resultat finner du här!

Skribent: Lars M Falkenström

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.