Hoppa till sidans innehåll

Omarbetad aerodynamik i Lär dig flyga skärm

02 MAR 2018 16:10
Kapitel 3 Aerodynamik i skärmflygets kursbok har länge varit i behov av en omarbetning, som nu är gjord. Kapitlet kan laddas ned från Dokumentarkiv.
  • Uppdaterad: 17 JUL 2018 18:38

Skärmflygets kursbok Lär dig flyga skärm har varit med ett tag nu. Det är 18 år sedan den allra första upplagan gavs ut.

Flera kapitel har tillkommit genom åren, och successivt har alla kapitel moderniserats och omarbetats. Utom aerodynamiken som ställer särskilda krav på redaktören för att det ska bli korrekt. Men nu har redaktionskommittén tagit mod till sig och utfört en radikal "make-over" på aerodynamiken.

Ganska mycket har tagits bort. Kvar finns det väsentliga, och en rakare berättelse som leder direkt in i det som är viktigt att kunna när man lär sig flyga skärm. Det finns så mycket att läsa på nätet för den som vill nörda in sig, att vetenskapliga formler inte riktigt platsar i en kursbok för idrott.

Det finns ganska mycket kvar av den tryckta upplagan, så Kap 3 kommer till en början i stället att finnas för nedladdning på Skärmflygförbundets webbplats, under Dokumentarkiv-Utbildningsmanualer.

Skribent: Björn Hårdstedt
E-post: Adressen Gömd

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.