Hoppa till sidans innehåll

Nya regler kring oklassade paramotorskärmar

19 JUN 2011 23:29
Ett andra beslut från styrelsemötet idag som vi vill få ut så fort som möjligt är att det beslutades att paramotorpiloter med PM2-licens under vissa förutsättningar får flyga oklassade paramotorskärmar.
  • Skapad: 19 JUN 2011 23:29

Så här lyder den nya regeln:

PM2 som haft paramotorlicens i minst två år får flyga paramotorskärmar som är oklassade. Tillverkaren måste lämna dokument som styrker att skärmen är avsedd för paramotor. Tillverkarens rekommendationer när det gäller till exempel viktområde och erfarenhet ska följas.

 

Med denna regel vill styrelsen komma tillrätta med en del av problemen kring att många paramotorskärmar inte är klassade, eller bara klassade när trimmers inte används. Det innebär att många paramotorpiloter idag i praktiken flyger oklassade skärmar trots att de inte har behörighet till det. Genom den nya regeln kan paramotorpiloter nu alltså får behörighet att flyga dessa skärmar inom regelverket.

Skribent: Marko Wramén

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.