Hoppa till sidans innehåll
Foto: Björn Hårdstedt Militärt område

Militär mark i närheten av flygställen

25 AUG 2012 18:00
Det finns inom idrotten en lång tradition av samarbete med försvarsmakten, bland annat när det gäller lån/hyra av dess mark och förläggningar för träning, tävling och/eller läger. Vi har nu fått signaler från några förbund, framför allt Bilsport och SVEMO, att Fortifikationsverket, som förvaltar marken och anläggningarna, har
blivit betydligt mer restriktiva i sin uthyrning.
  • Skapad: 25 AUG 2012 18:00

Flera tävlingsarrangörer har fått avslag på sina ansökningar om att använda militär mark. För dessa förbund är det redan ett problem, men förmodligen kan det beröra betydligt fler om inte idag så i framtiden om Fortifikationsverket håller fast vid sin negativa inställning.

För att få underlag till ett påverkansarbete i frågan ihop med Riksidrottsförbundet (RF) vore SSFF därför tacksam för svar så snart som möjligt från våra klubbar på följande två frågor:

  1. Händer det att ni inom er idrott lånar/hyr försvarets mark/anläggningar? Det vill säga, berörs ni av den här frågan?
  2. Har ni upplevt några problem på sistone? Beskriv i så fall gärna vilka.

SSFF kommer under hösten att bli inbjuden med berörda förbund till ett möte hos RF för att diskutera hur vi ska tackla problemet.

Skribent: Hans-Peter Fallesen

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.