Hoppa till sidans innehåll

LOK-stöd

18 SEP 2020 16:40
LOK-stöd gör skärmflygningen relevant.
  • Skapad: 18 SEP 2020 16:40

LOK-stöd gör skärmflygningen relevant

 

Vad är det här för snömos? Vaddå ”relevant”?!

Jo, det är så här. En idrott som inte får tillskott av unga aktiva, förgubbas sakta men säkert. Och det är ingen bra utgångspunkt i kontakt med samhälle och myndigheter. Där är det tvärtom, en oerhört stark utgångspunkt att kunna visa att vi har unga aktiva. Det är ofta det första som t.ex. en kommun frågar: ”Har ni ungdomar i verksamheten”. Vi har färska exempel på just detta.

Hur man rekryterar ungdomar, eller har ungdomar som tillfälliga deltagare, det finns det bra goda exempel på. Det här seminariet ska fokusera på hur vi använder de praktiska hjälpmedel som finns för att få det att synas när vi lyckas få in ungdomar i skärmflygningen. Inom idrotten loggar man alla sådana aktiviteter som ”LOK-stödsaktiviteter”. När en förening fått ihop tio sådana aktiviteter på ett år kan man kalla sig ”förening med ungdomsverksamhet”. Och då blir det ”a whole new ballgame”.

Jag som kommer att hålla det här seminariet heter Björn Hårdstedt och är instruktör och ordförande i Fenix Skärmflygklubb. Men jag har också jobbat brett inom svensk flygsport, fn. som ordförande i Stockholms Flygsportförbund. Jag har drivit på för att föreningarna inom flygsport i Stockholm ska rekrytera ungdomar och rapportera LOK-stöd. Min egen förening Fenix nådde målet första halvåret 2020.

Jag kommer alltså att berätta både om genvägar till att få ihop den där ungdomsverksamheten, och hur man praktiskt går till väga för att registrera den. Det är busenkelt.

Börja med att läsa en inspirationsartikel jag skrivit och som du hittar på
https://www.flygsport.se/Organisation/Flygsportdistrikt/stockholmsflygsportforbund/Nyheter/Stockholmsnyheter/lok-stodvartraisondetre/

Anmäl dig därefter till LOK-seminariet.

Skicka anmälan till kansliet på This is a mailto link

Du kommer sen få en länk till seminariet som kommer hållas via GoToMeeting.

Tisdag 6/10 kl. 19.00

Ditt liv kommer aldrig att bli detsamma 😊

Björn Hårdstedt

Skribent: Hans-Peter Pinaitis Fallesen
E-post: Adressen Gömd

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.