Hoppa till sidans innehåll
ppg-news

Första svenska PM-tävlingen uppmärksammad utomlands

28 APR 2014 10:15
För första gången hålls ett riksmästerskap i paramotor i Sverige. Det har uppmärksammats av den engelska tidskriften Paramotor Magazine och nu hoppas arrangören Cirrus att det mediala intresset bidrar till att anmälningarna även från internationella piloter börja strömma in.
  • Skapad: 28 APR 2014 10:15

Tävlingen kommer att genomföras på Ålleberg i Falköping under Kristi
himmelsfärdshelgen den 28:e maj till 1:a juni. Tävlingen inleds med en obligatorisk briefing onsdag kväll och sista task genomförs under söndag förmiddag.

Tävlingsformatet kommer att vara upplagt ungefär som en traditionell FAI-tävling med tävlingsgrenar inom både navigation, ekonomi och precision. Exempel på grenar kan vara navigering längs olika banor, turn-point-jakt, pricklandning och slalombanor. Navigationsbanorna kan genomföras på tid eller med mätning av bränsleåtgång.


Tävlingsledningen får hjälp av Paap Kolar

Arrangören Cirrus har fått ett erbjudande av Paap Kolar från Estland om hjälp med att leda tävlingen. Han har mycket stor erfarenhet av tävlingar och har bl.a. arrangerat tävlingar i Estland (Baltic Cup) och även deltagit i flera internationella tävlingar, bl.a. ”Pylon-VM” i Frankrike. Paap Kolar kommer att bistå med viss materiel men framför allt med sin kunskap om hur tävlingar genomförs.
Förhoppningsvis är piloter från andra klubbar med som funktionärer på alla nivåer så att erfarenheterna från denna första PM-tävling sprids ute i landet. Först efter att ett riksmästerskap har hållits kan tävlingen få SM-status.


Mer information om tävligen finner du här:

Skribent: Lars M Falkenström

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.