Hoppa till sidans innehåll

Flygjubileum på Gärdet

30 JUL 2010 11:16
Den 21-22 augusti anordnar KSAK ett flygjubileum på Gärdet i Stockholm; "Flyget 100 år" som minne till en av de första genomförda flygningarna i Sverige, den sk Bleriot flygningen 1910 på Gärdet.
  • Skapad: 30 JUL 2010 11:16

De flesta flygsporterna kommer att vara representerade och man räknar med ett besökarantal på uppemot 200.000 besökare (!!) Det kommer att vara flyguppvisningar, fallskärmshopp, paramotoruppvisning, mm direkt över fältet. Olika motorkärror kommer att starta/landa direkt på Gärdet. Vi har också en möjlighet att få vinscha skärmflygare. Ytan är då ca 500-1000 meter beroende på riktningen.
Vi har lyckats förhandla till oss en utställningsyta på 40 kvm. Där får alla ställa ut på samma villkor, kommersiella som klubbar.
Villkoren? KSAK vill ha 5-6 personer som hjälper till med bevakningen. Jag har tänkt mig en rotationsordning där alla som ställer ut hjälper till med bevakningen så att vi alltid har dessa 5-6 pers på plats för KSAKs uppgifter. Bevakningspersonalen får mat gratis. I övrigt är det gratis att ställa ut men notera att vi inte ställer ut specifik utrustning utan får en möjlighet att marknadsföra sporten och oss själva som skärmflygsskolor.
Därmed är det inte sagt att vi inte kan ta med nån utrustning alls!
 
Vad vi behöver i övrigt är;
1. En skola/klubb som vill ta på sig ansvaret att ställa dit och köra en vinsch.
2. Paramotorpiloter som vill hjälpa till och visa upp paramotorsporten genom att flyga en fyrklöver bana på lördag resp söndag förmiddag.  
 
För att kunna gå vidare behöver jag en intresseanmälan från Er som vill vara med (OBS! Ej bindande!) och ställa ut eller på annat sätt bidra. Den måste vara inne senast om en vecka, torsdagen den 5 augusti.
 
Om Ni vill ha mer info så kan Ni besöka http://www.stockholmsflygfestival.se eller slå en signal till undertecknad.
 
Med vänliga hälsningar,
 
Anders Eriksson
Backyard Sweden
 
Glemmingevägen 14
27021 Glemmingebro
Sweden
 
Tel/phone: +46 (0)70 758 44 00
Skype: Backyard.Sweden

Skribent: Sune Cullberg

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.