Hoppa till sidans innehåll

Flygförbud vid Obamabesök

02 SEP 2013 20:39
Säkerhetspådraget vid president Obamas besök i Sverige är är det största någonsin och inte mindre än 2000 poliser är specialinkallade för att garantera hans säkerhet. Även luftrummet begränsas för att minimera riskerna för attentat.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2017 15:48

Det är Transportstyrelsen som i samråd med polisen och Försvarsmakten har beslutat om ett yttre och inre restriktionsområde för flyget i Stockholmsregionen mellan den 4 september klockan 8 och den 5 september klockan 13. I det yttre området som avgränsas av Uppsala, Norrtälje, Södertälje och Västerås, är det krav på att alla VFR- och IFR-flygningar har individuell transponderkod aktiverad, ständig kommunikation med LFVs kontrollcentral i Stockholm och att färdplanen aktiveras före avfärd.

I detta yttre restriktionsområde är bland annat segelflyg, ultralätt flyg, skolflyg, ballongflygning, fallskärmshoppning och bruksflyg med undantag för räddningsflyg förbjudet.

Skribent: Lars M Falkenström
E-post: This is a mailto link

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.