Hoppa till sidans innehåll

Fira SSFF 30 år Ålleberg

13 JUN 2018 17:37
SFG har äran att bjuda in Dig till en helg med flyg och fest i glada piloters sällskap. Missa inte SSFF 30 års jubileumsfest Event Ålleberg som anordnas av Skärmflygklubben Göteborg. Alla piloter, oavsett klubb tillhörighet, kan vara med.
  • Skapad: 13 JUN 2018 17:37

Du MÅSTE anmäla dig om du vill delta i firandet. Senaste anmälningsdag är 24/6-18. De som inte anmäler sig kommer tyvärr inte kunna få del av boendet och maten som vi bjuder på. DU ANMÄLER DIG HÄR

Svergies skärmflygförbund firar 30 års jubileum iår. SFG i samarbete med SSFF vill nu bjuda in Dig till 30 års jubileumsfest "Event Ålleberg". Lösrdag och söndag, 7-8 juli har vi beställt bästa möjliga vädret och då ska det flygas och festas. Givetvis helt utan kostnad för dig som är medlem i en klubb som tillhör SSFF.
Alla piloter oavsett klubbtillhörighet är välkomna, men glöm inte anmäla dig.

Det kommer att bli pricklandningstävling, föreläsning, och flygning förstås. Alla leverantörer av skärmflygprylar är välkomna att visa sina varor. Är du återförsäljare av skärmflygprylar och inte fått inbjudan? Hör av dig till oss. Vi jobbar också på att få med räddningstjänsten på plats, de kommer att berätta om sina erfarenheter när det gäller att hjälpa skärmflygare som hamnat snett.

Vi träffas på lördag morgon 7 juli med välkomst kaffe och tilltugg. Efter incheckning på Ållebergs camping/stugor fortätter vi med lite informations runda i museet för de som vill. När termiken sedan drar igång kommer vi att flyga tills vi inte orkar mer. Vi sätter upp enkla WP så du som vill kan träna på att flyga en bana, vi planerar en pricklandningtävling med fina priser. Minibuss kommer att finas på plats för att få upp piloterna till start igen. De som får, kan och vill kanske drar på XC om rätt förhållande råder, retrieve får var och en fixa själv.

På eftermddag kommer vi att ha föreläsning om säkerhet, missa inte det. Framåt kvällen bjuds det på mat i caféet, vi har beställt tre rätters... vi får se vad de duktiga tjejerna kan fixa för oss. Efter maten och framåt natten är det lägerelden och mys med skärmflygaren och trubaduren Andreas Eriksson.

På söndag, efter frukost i caféet finns det fortsatt möjlighet att fynda bland alla varor som de olika leverantörerna har att erbjuda. Givetvis ordnar vi med vädret så även söndagen kommer att bjuda på fina flyg.

Tänk på att du ska ha rätt behörighet och rätt försäkring för att kunna flyga under dessa dagar men är du med i någon av SSFFs klubbar så är du välkomen att titta på även om du inte får flyga.

Program:

Dag 1. (7 juli)

  • Kl. 9,00 - Samling i caféet med kaffe & fralla, incheckning i boende för de som vill + föreläsning / rundtur på Ållebergs museet.
  • Kl. 11,00 Friflyg. Pricklandningstävling. WP flygning, XC och allt det andra.
  • Materialleverantör visar sina varor + provflygning.
  • Kl. 18,30 Föreläsning om säkerhet vid distansflyg och hang. Säkerhetsevent: Föreläsning om europeisk säkerhets samarbete.
  • Kl. 20,00 Middag i caféets regi. Tre rätters. Prisutdelning för vinnare av pricklandningstävling.
  • Kl. 22,30 för de som orkar, samling kring lägerelden med musik med skärmflygaren och trubaduren Andreas Eriksson

 

Dag 2. (8 juli)

  1. Kl. 8,30 - 11,00 Frukost i caféet + utcheckning från stugor och camping.
  2. Material leverantörer får komma och visa sina produkter.
  3. Friflyg och hemgång efter tycke och smak.

Programmet och tider är präleminära och kan komma att ändras beroende på väder och vind samt vilka aktörer vi kan få med oss. Följ oss på denna sida för löpande information om eventet.
ALL INFORMATION OM EVENTET SAMT ALLA ÄNDRINGAR KOMMER ATT LÄGGAS UPP PÅ DENNA SIDA SÅ DET ÄR BRA OM DU BESÖKER OSS HÄR DÅ OCH DÅ.

Du MÅSTE anmäla dig om du vill delta i firandet. Senaste anmälningsdag är 24/6-18. De som inte anmäler sig kommer tyvärr inte kunna få del av boendet och maten som vi bjuder på. DU ANMÄLER DIG HÄR

Skribent: Hans-Peter Pinaitis Fallesen
E-post: Adressen Gömd

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.