Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tobias Hinas

Dödsolycka vid tävling i Sydafrika

16 DEC 2017 08:59
En svensk skärmflygpilot har omkommit i samband med en tävling i Sydafrika.
  • Uppdaterad: 17 JUL 2018 18:38

Det är med bestörtning och oerhörd sorg som vi under morgontimmarna nåtts av budet att den kände svenske skärmflygpiloten Lars-Anders Jonsson från Offerdal, Östersund och Åre avlidit på sjukhus efter en olycka vid en tävling i Porterville, Sydafrika.

Vi sörjer en god kamrat, älskad vän och skicklig pilot som länge varit ett föredöme för många inom vår idrott. Hans trygga sätt att flyga och hans förmåga att sprida glädje gör det som hänt än mer ofattbart.

Våra tankar går till anhöriga och nära vänner i Åre, Sverige och Världen.

Tobias Hinas som rest med Lars-Anders på många tävlingar och som var på plats i Sydafrika när olyckan inträffade sänder de här raderna från Porterville:

Om att dö medan man gör det man älskar.

Lars älskade skärmflygning. Det gjorde han verkligen.

Det senaste året slog han minst tre rekord och utförde flera fantastiska tävlingsprestationer.

Han älskade inte att krascha. Ehuru, efter sin krasch igår låg hans huvudsakliga engagemang i att få räddningspersonalen att inte skära sönder hans skärm. Han hade för avsikt att fortsätta använda den. Han slutade aldrig vara en skärmflygare. En som älskade att flyga.

Lars var inte bara en fantastisk pilot, utan även en begåvad pianist och entusiastisk dansör och glädjespridare. Han lämnar en bror, en syster, båda sina föräldrar, vänner och kollegor i stor sorg och saknad.

Tobias Hinas. "

Skribent: Björn Hårdstedt
E-post: Adressen Gömd

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.