Hoppa till sidans innehåll

Dags att söka pengar från Idrottslyftet

02 SEP 2012 16:39
De klubbar som vill söka Idrottslyftspengar bör göra det snarast. Svenska Flygsportförbundet har fått 1 247 000 kr att fördela till föreningarna under Idrottslyftets femte år som sträcker sig mellan 1 juli 2011 och 31 december 2012 och än finns det pengar kvar att söka.
  • Skapad: 02 SEP 2012 16:39

Idrottslyftet, som startade 1 juli 2007, är en satsning på svensk barn- och ungdomsidrott. Regeringen avsätter årligen 500 miljoner kronor.

Inriktningen för Idrottslyftet är att få fler barn och ungdomar att börja idrotta och att utveckla verksamheten så att de väljer att idrotta högre upp i åldrarna.

I varje förening finns goda idéer om hur ni skulle kunna utveckla er verksamhet. För att göra idéerna till verklighet finns Idrottslyftet. Vem ni ska kontakta beror på vad ni vill göra för att skapa bättre förutsättningar för barns och ungdomars idrottande. 

Om ni vill rekrytera fler barn och ungdomar och/eller få fler att stanna längre skickar ni ansökan via er IdrottOnline sida under fliken Idrottslyftet till oss på Flygsportförbundet.

Om ni vill samverka med skolan för att erbjuda fler barn och ungdomar möjlighet att prova på eller utöva er idrott eller utveckla och öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer ska ni kontakta ert distriktidrottsförbund.

Eller om ni vill rekrytera, utbilda och behålla ledare ska ni kontakta SISU Idrottsutbildarnas distrikt.

Kontaktuppgifter hittar ni på www.rf.se/idrottslyftet

 

Ansökan

Ansökan görs via föreningens IdrottOnline sida under fliken Idrottslyftet. För att kunna ansöka måste föreningen ha aktiverat sin sida i IdrottOnline.

Om projektet inte genomförs eller redovisas blir föreningen återbetalningsskyldig.

Tilldelningen av medel beslutas av Flygsportförbundets arbetsutskott.

 

Sista dag för ansökan av medel från Svenska Flygsportförbundet är den 31 oktober 2012. Redovisning av beviljat projekt ska göras senast 30 dagar efter att projektet avslutats, dock senast den 31 december 2012.

Skribent: Lars M Falkenström

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.