Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Gustafsson

Åre Out and Return

15 MAJ 2013 21:19
Under sista helgen i april gick för andra året på raken Åre Out and Return som med 33 startande piloter är Sveriges största skärmflygtävling. Eventet som initierats av skärmflygveteranen Fredrik Gustafsson blev en veritabel succé, med både fint väder och uthålliga deltagare. Frågan var bara om blåsorna på fötterna skulle bli större än de i luften.
  • Skapad: 15 MAJ 2013 21:19

Trots att tävlingen går ut på att gå upp på berget och flyga så långt som möjligt och sedan ta sig tillbaks till starten inom nio timmar var startfältets storlek imponerande. I år vann Åres egen Fredrik Lindholm som krossade motståndet. Först tog han sig från Åre torg till Kabin berg på en timme och femton minuter. Sedan flög han till Järpen, fortsatte en bit till fots, vände sedan och gick raskt tillbaka cirka 25 km - inom de nio timmar som tävlingen pågick.

 

outnreturn2

Guldmedaljören Fredrik Lindholm längst till höger sken som solen efter segern.

På andra plats kom Magnus Eriksson som fick till ett bra flyg trots att han "bara" tog sig upp på Totthummeln. På tredje plats landade Knoll å Tott från Skåne - Mats Andersson och Gustav Råberg slöt en pakt och fick dela på tredjeplatsen. Bästa tjej blev norska Brynhild Jorid Rotvold. Starkt jobbat Bjori!

 

Dagen bjöd på starka vindar och fin vårtermik. Tävlingen var lyckad med fint väder, inga incidenter eller olyckor, bara en massa glada miner och trötta ben. Tävlingsledningen tackar deltagare, sponsorer och funktionärer för i år och välkomnar ALLA piloter till 2014 års tävling. Då kommer det bli ett par nyheter... Tävlingen organiserades av Fredrik Gustafsson och Lasse Nilsson, Åre Skärm och drakflygklubb samt med god hjälp av Janne Järnesjö med flera.

Skribent: Fredrik Gustafsson
E-post: This is a mailto link

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.