Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Eriksson

Ungdomsledarsymposium

09 JUN 2014 09:14
Under sommaren kommer det att hållas ett ungdomsledarsymposium i Hammars backar. Tanken är att det ska bli en idéverkstad till hur de svenska skärmflygklubbarna ska få fler ungdomar att börja flyga.
  • Skapad: 09 JUN 2014 09:14

Under sommaren kommer tio ungdomar att få lära sig skärmflyga på ett ungdomsläger som hålls i Hammars backar. Lägret är gratis och bekostas av Flygsportförbundet och SSFF. I samband med lägret kommer även ett ungdomsledarsymposium att hållas som också är gratis och där både boende och transporter ingår. Symposiet riktar sig till skärmflygklubbarna i Sverige och leds av Anders Eriksson från Fjällflygarna och Pelle Linnstrand från Sleipner.

 

Fler ungdomar in i sporten

Tanken är att skapa en idéverkstad kring hur klubbarna ute i landet ska kunna få fler ungdomar att börja flyga. Huset som har hyrts till lägret kommer att vara tillgängligt för deltagarna mellan den 5-12 juli men själva symposiet börjar först den 8-12 juli. Det finns bara 10 platser och det är först till kvarn som gäller. Varje klubb kan skicka max 2 deltagare och anmälan ska göras senast den 14 juni till Anders Eriksson eller Pelle Linnstrand. Naturligtvis blir det även hel del flygning om vädret tillåter.

Skribent: Lars Falkenström

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.