Hoppa till sidans innehåll

Transportstyrelsen meddelar

24 NOV 2009 16:55
Maximal vikt för ett Paramotorekipage inom Svenska Skärmflygförbundet.
  • Skapad: 24 NOV 2009 16:55

Motorkommittén har genom Lars Markstedt och Pelle Linnstrand under hösten  samarbetat med Transportstyrelsen för att ta fram de viktområden som ska gälla för Paramotorekipage inom Svenska Skärmflygförbundet. Här nedan presenteras beslutet. 

 

Ärendebeteckning TSL 2009-6564, 2009-11-18

 

"Maximal vikt för ett Paramotorekipage inom Svenska Skärmflygförbundets regelverk

 

Transportstyrelsens beslut

Transportstyrelsens luftfartsavdelning har beslutat att ett paramotorekipage får ha en grundtommassa som underskrider 80 kg för ensitsiga paramotorekipage och 100 kg för tvåsitsiga paramotorekipage inom Svenska Skärmflygförbundets regelverk.

 

Redogörelse för ärendet

Svenska skärmflygförbundet har den 23 september 2009 inkommit med frågan hur tung ett paramotorekipage får vara för att det ska kunna flygas inom Svenska Skärmflygförbundets regelverk.

 

Skäl för beslutet

I tidigare skrivelse har Transportstyrelsen tolkat regelverket så att kravet på att kunna starta och landa tll fots hat tagits bort etersom hjulställning vid paramotorflygning ger bättre säkerhet vid start och landning. Vid beslutet har även tagits hänsyn till att föreskriften om flygning med hängglidare LFS 2007:60 tillämpar samma begränsningar d v s en grundtommassa som underskrider 80 kg för ensitsga hängglidare och 100 kg för tvåsitsiga hängglidare.

 

De som har deltagit i beslutet

Detta ärende har beslutats av Tf chef sektionen för allmänflyg och bruksflyg"

 

Skribent: Lasse Markstedt, Ordförande Motorkommittén

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.