Hoppa till sidans innehåll

Ny termikprognos 2014

05 MAR 2014 14:14
SSFF kommer inte att ha tillgång till SMHIs termikprognos under kommande år eftersom det hängavtal som förbundet haft med Segelflygförbundet inte kommer förnyas. Anledningen är att inga andra förbund i Norden är villiga att betala för tjänsten längre och därför vill inte Segel ensam stå för kostnaden på ca 40.000kr. Men det finns alternativa termikprognoser som SSFF har fått tillgång till.
  • Skapad: 05 MAR 2014 14:14

SMHIs termikprognos och dess tillförlitlighet har debatterats under en längre tid och den kostnad på 12.000kr som förbundet har betalat för tjänsten har ifrågasatts. Nu när Segel sagt upp prenumerationen har SSFF letat efter möjliga alternativ. Bland annat har segelflygaren Stefan Löfgren byggt en egen termiksajt som vi har fått klartecken att använda oss av - helt gratis. Det enda han önskar är att vi ger feedback på hur prognoserna slår ut.

Så gå in och kika på nedanstående sajter så får vi under det här året testa hur de fungerar. Minns dock att gratis är gott!

 

Stefan Löfgrens sajt hittar du här!

Väderprognosen hittar du här!

Skribent: Lars M Falkenström

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.