Hoppa till sidans innehåll
Dolomiterna

Kaos i Dolomiterna

06 OKT 2011 01:09
För närvarande är det hundratals skärmflygare från hela Europa i Dolomiterna och njuter av den fina hösttermiken. Men nu varnar den lokala räddningstjänsten för att det är svårt att nå olycksplatserna eftersom skärmflygarna inte väjer för helikoptrarna. Därför vädjar man nu till piloterna att hålla sig undan eller gå ner och landa när helikoptern närmar sig, annars finns risken att all skärm- och hängflygning kommer att förbjudas i Dolomiterna.
  • Skapad: 06 OKT 2011 01:09

Med så många piloter i luften inträffar det i snitt en olycka varje dag och om inte piloterna visar hänsyn och flyger bort från olycksplatserna eller väljer att landa så kan det allvarligt påverka säkerhetsnivån för alla turister som råkar skada sig i området Val di Fazza, Canazei och Molveno Dolomites de Brenta.
Det är därför som EHPU-delegaten Luca Basso nu vädjar till medlemsländerna att informera sina respektive piloter om detta problem. Han kommer även snart att delta i ett möte angående nästa års flygsäsong och han konstaterar att risken finns att flygningen i Dolomiterna kommer att förbjudas eller begränsas om inte piloterna skärper sig.

Skribent: Lars M Falkenström

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.