Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sune Lindgren Draklanda

Draklanda riskerar bli parkeringsplats

16 JAN 2014 22:02
I mitten av januari löpte den drygt en månad långa samrådstiden ut för att lämna synpunkter på utvecklingsförslagen som bland annat berör grönytan mot Åresjön rakt nedanför centrum där Draklanda ligger. Om planen går igenom hotas Draklandas status som flygfält, menar företrädare för Åre skärm- och drakflygklubb.
  • Skapad: 16 JAN 2014 22:02

Främst är det planerna på att bygga en fast gångbro mellan Nationalarenan och landningsområdet som väcker oro då det kan öppna för att Draklanda blir en permanent parkeringsplats. Dessutom planeras en sedimentationsdamm på östra delen av Draklanda för att förhindra att stora slammängder rinner ut i Åresjön under nybyggandet. Det kan öka risken för haverier och drunkningstillbud menar klubbens ordförande, Karin Andersson. Nu har klubben startat en namninsamling för att stoppa exploateringen av Draklanda.

Även Svenska skärmflygförbundet kommer att agera för att se vilka möjligheter som finns att freda skärmflygningen i Åre som är ett av Sveriges viktigaste flygställen.

 

Mer info hittar du här:

 

Länk till namninsamlingen finns här:

Skribent: Foto: Sune Lindgren Text: Lars M Falkenström
E-post: This is a mailto link

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.