Hoppa till sidans innehåll
Pylon

Cirrus skaffar PM-pyloner

22 APR 2012 23:38
Från att varit en vinsch- och reseklubb med mestadels termikjagande söndagsflygare men även en hel del tävlingspiloter, har nu paramotorpiloterna blivit en allt större skara i Cirrus.
Nu vill Cirrus skapa möjligheter för sina medlemmar att även kunna tävla med PM. Därför köper klubben in fem pyloner så att de motorburna skärmflygarna ska kunna börja träna på banflygning.
  • Skapad: 22 APR 2012 23:38

Pylonerna är redan beställda och enligt tillverkaren kommer de förhoppningsvis att kunna levereras i god till Kristiflygarhelgen då Cirrus anordnar en stor flygträff i Ålleberg 17-20 maj.

Träffen riktar sig till både PM-piloter och friflygare och Cirrus planerar att ta med sig en vinsch som kommer att finns tillgängliga för alla piloter oavsett klubbtillhörighet. Förhoppningsvis kommer även någon mer klubb att ta med sig en vinsch till det stora vinschfält som ligger alldeles bredvid Ålleberg.

 

Ålleberg i Falköping har två hang starter, Ålleberg väst och ost som båda är snälla hang med stora möjligheter till både termik och distansflyg. Även Brahehus och hangen i Jönköping finns inom räckhåll. Uppe på Ålleberg finns camping, vandrarhem och resturang med servering på hangkanten.

Skribent: Lars M Falkenström

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.