Hoppa till sidans innehåll

Ny upplaga av Lär dig flyga skärm

2016-06-16 18:29
Det var nio år sedan en ordentlig revidering gjordes av Skärmflygförbundets utbildningsbok Lär dig flyga skärm, och det var hög tid för en ny genomarbetad upplaga som nu finns på kansliet och sänds till alla nya elever.
  • Uppdaterad: 2016-06-17 14:37

Den nya, tionde, upplagan av Lär dig flyga skärm innehåller massor av uppdateringar och moderniseringar, som ibland återspeglar hur synen på flygning har utvecklats. Erfarenheter från förbundets säkerhetsarbete har även givit avtryck i den omarbetade upplagan.

Två viktiga avsnitt som har tillkommit gäller inflygning för landning, och svängar på hang. Paramotorkapitlet har genomgått en storstädning. Många illustrationer har förtydligats.

Vi hoppas att den nya upplagan av Lär dig flyga skärm blir en bra hjälp för nya i sporten såväl som för dig som går en fortsättningskurs eller bara vill repetera dina kunskaper.

Boken kan beställas i tryckt version från kansliet för 250 kr. Den kan även laddas ned i elektronisk form för användning på läsplatta. Se Dokumentarkiv under Utbildningsmanualer.

Stort tack till de instruktörer som medverkat i revideringsarbetet.

Skribent: Björn Hårdstedt
Epost: Adressen Gömd

Licens 2018

 

Webshop landslagskläder

Snygga funktionella sportkläder som syns. Ingen tvekan om var du kommer ifrån. Och du behöver inte vara landslagsman/kvinna för att skaffa dem.

 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.

Sidfot

Postadress:
Svenska Skärmflygförbundet
Odd Fellowvägen 38
127 32 Skärholmen

Besöksadress:
Odd Fellowvägen 38
127 32 Skärholmen

Kontakt:
Tel: +46 8 234 123
E-post: This is a mailto link

Se all info